1

Malmö 30 oktober 2016

Malmöföretaget Ortelius växer och öppnar kontor i Boston.
– Vi har länge arbetat med avancerad digitalisering av kunskap. Denna typ av teknikutveckling är väldigt het i Bostonområdet, säger Ortelius VD Ulf Jensen.

Ortelius har inlett diskussioner med både Harvard och MIT om framtida samarbeten.

Efterfrågan på Ortelius plattform ökar. Det senaste året har fem personer anställts och framöver behövs ännu fler. Det nya kontoret på den amerikanska ostkusten är ett viktigt steg för företaget.
– I Boston finns globala partners kring avancerad kunskapshantering samt tillgång till extremt mycket duktigt folk från hela världen som vi skall försöka attrahera till våra verksamheter även här i Sverige konstaterar Ulf Jensen och fortsätter.
– Ett mål är att hitta samarbetspartners bland de stora managementkonsulthusen som idag har utmaningar att leverera kvalificerad strategisk rådgivning i ett digitalt format som gör det möjligt för deras kunder att verkligen få det att hända.

Ortelius prisbelönta plattform inorigo är till för att stödja varje kunskapsarbetare i sitt arbete och förmågan att samverka med varandra, i jakten på nästa innovativa produkt, tjänst eller sätt att arbeta.
– Vår huvudfråga är alltid ”vilken kunskap måste ni ha koll på för att ni skall kunna göra smarta val och skapa försprång till konkurrenterna?”, förklarar Ulf Jensen.
När vi gör denna typ av problemformulering fylls successivt kunskap på och sorteras in enligt väl strukturerade mönster vilket gör att kunskapsarbetarna gemensamt skapar sig en bild av sin verksamhet och kan bygga upp samlade scenarion baserat på stora mängder erfarenheter från tex. olika Big Data lösningar.
– Eftersom vårt erbjudande till kunderna är att digitalisera och nyttja kunskap på ett smartare sätt behöver vi hela tiden ”stress-testa” med olika sätt att strukturera, visualisera och konsumera kunskap ute i kundernas komplexa processer. Därav det amerikanska kunskapslabbet.
– Det finns många utvecklingsprojekt kring hälso- och sjukvård i Boston där vi ser stora möjligheter med vår mjukvaruplattform i att utveckla nya innovativa applikationer.
– Vi har även inlett diskussioner med både Harvard och MIT, Massachusetts Institute of Technology, för att se hur vi kan hjälpa dem med deras strukturering och förvaltning av intellektuellt kapital.
– Vi är på väg in i några mycket intressanta projekt men mer kan vi inte avslöja just nu, avslutar Ulf Jensen.

cic-boston-cambride-1-broadway